Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Tiszteletbeli Elnökség

Balaton Art Residency / Tiszteletbeli Elnökség

Tiszteletbeli Elnökség tagjai

Alapítványunk céljainak megvalósulását Tiszteletbeli Elnökség támogatja. A Tiszteletbeli Elnökség célja az Alapítvány működésének, fejlődési irányának, rövid és hosszútávú stratégiai céljainak, valamint azok megvalósításának szakmai támogatása.

  • Feladata, hogy segítse és tanácsokkal lássa el az Alapítvány vezetését, segítse az Alapítvány céljainak a sikeres megvalósulását.
  • A Tiszteletbeli Elnökség az Alapítvány legfontosabb tanácsadó és támogató szerve.

Dr. Boros Áron

Elnök

vezérigazgató, Stradamus Zrt.

Kosinsky Richárd

művészeti igazgató, művészettörténész, KOGART Művészeti Alapítvány

Kondor Attila

festőművész, animációs filmrendező

Rózsás Elemér

Szólád község polgármestere, Rózsás B.H.L Kft. ügyvezető

Raymond Li

Asia Pacific (APAC) Business Development Advisor-BAR, Head of Institutional Sales APAC- TMX Group

Tiszteletbeli Elnökségünk üzenete

„A művészetek esszenciális részét képzik gondolkodásunknak, a közösségről és egyénről, társadalomról és identitásról való fogalomalkotásunknak. A releváns kérdésfelvetéshez, amelyek alkalmasak hidat képezni a lokális és globális szempontok között, szükség van a gondolkodás tereinek, szellemi és kreatív alkotóközpontoknak a megteremtésére. Mindezt autonóm és fenntartható módon, amely nagyban épít a helyi közösségekre.
A Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhelyt a kortárs művészet szeretetén felül ezek a hosszútávú elképzelések hívták életre: egy olyan erős szakmai beágyazottság mellett, mentorok által kísért rezidensprogram, amely idővel regionálisan is meghatározóvá válik és reprezentatív képet nyújt kortárs művészeti szcénánkról, a nemzetközi kitekintést is megalapozva ezzel.
Megtiszteltetés és egyben kihívás is egy ilyen ambiciózus program megvalósításában való részvétel, a közös gondolkodás élményének ígérete – részévé válni egy kreatív szellemi közösségnek.”

Kosinsky Richárd

„A Szóládi Alkotóműhely mentori programja úgy működik, mint egy lencse fókusza: segít a fiatal alkotóknak összegyűjteni és koncentráltabbá tenni saját művészi energiáikat. Ez nagyszerű lehetőséget teremthet arra, hogy egy művésztelep valódi szellemi műhellyé váljon.”

Kondor Attila