Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

A VI. Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Kortárs Nyár Programsorozat a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális program támogatásával jön létre.

01Céljaink

Alapítványunk fő célkitűzése a magyarországi kortárs művészek támogatása és a kortárs művészeti életpálya modell javítása. Célunk eléréséért együttműködést alakítunk ki a különböző társadalmi rétegek között.

Alkotóműhelyünk, a Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Art Residency minden évben újabb és újabb fiatal tehetségek, és már sikeres, elismert kortárs művészek között teremt kapcsolatot, és biztosítja számukra a kreatív munkához és alkotáshoz szükséges minden feltételt.

Tevékenységünk során edukációs és kutatási feladatokat is ellátunk, valamint segítjük a kortárs művészek szervezési, menedzsment és vállalkozásszervezési ismereteinek a fejlesztését, ezáltal elősegítve, hogy hazai és nemzetközi szinten is elismert művészekké váljanak.

Fontos számunkra a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos feladatkörök lokális támogatása, emiatt munkánk során mindvégig szem előtt tartjuk az ENSZ Környezetvédelmi Programja által 2015 szeptemberében elfogadott nemzetközi Fenntartható Fejlődési Célok (Sustainable Development Goals, SDGs) megvalósulását.

02Közösségi szerepünk

Alapítványunk a művészetszervezési és fejlesztési tevékenységét felhasználva kiemelten közhasznú feladatok megoldásában is részt vesz, úgy mint a súlyosan hátrányos helyzetű – testi vagy szellemi fogyatékkal, mélyszegénységben élők – fiatalok társadalmi integrációjának, életminőségének és szakmai fejlődési lehetőségeinek a javítása.

Közösségi szerepünket az alábbi értékek mentén tervezzük meg és képviseljük:

Fenntarthatóság

Innováció

Hagyomány

Közösségépítés

Önkéntesség

03Megvalósítás

A megfogalmazott célok elérése érdekében szoros együttműködést alakítunk ki a különböző társadalmi rétegek között, beleértve más alapítványokat, a helyi önkormányzatokat és civil szervezeteket, valamint az aktív és tényleges társadalmi szerepvállalásukat fontosnak tartó, felelős vállalatokat is.