Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

1% a magyar kortárs művészekért!

Kedves Művészetkedvelő!
A Dél-Balatoni Kortárs Művészeti és Fenntarthatósági Alapítvány a 2023-as évtől jogosult az adózók által felajánlott SZJA 1%-ra

Alapítványunk fő célkitűzése a magyarországi kortárs művészek támogatása és a kortárs művészeti életpálya modell javítása.
Alapítványunk fő eseménye, a nemzetközi Dél-Balatoni Kortárs Alkotóműhely és Art Residency a 2023-as évben hatodik alkalommal teremt kapcsolatot fiatal tehetségek, és a már sikeres, elismert kortárs művészek között, és biztosítja számukra a kreatív munkához és alkotáshoz szükséges feltételeket. Alapítványunk edukációs és kutatási feladatokat is ellát, és segítjük a kortárs művészek szervezési, menedzsment és vállalkozásszervezési ismereteinek a fejlesztését, elősegítve, hogy sikeres és elismert művészekké váljanak.
Tudjuk, hogy sok érdemes cél közül lehet választani az adó 1% felajánlása kapcsán. Bízunk benne, hogy a magyar kortárs művészek támogatása Önnek is a szívügye.

2018 óta

megrendeztünk

5

alkotóműhelyt

több mint

250

jelentkező

alkotott

70

művész

Szólád, egy tökéletes hely az alkotáshoz

Az Alkotóműhely és Art Residency helyszíne Szólád, egy kicsivel több mint 500 lakosú település, öt kilométerre a Balaton déli partjától. Ez az idilli környezet tökéletes közeget teremt a szabad alkotáshoz.

Programok

Az Alkotóműhely és Art Residency során a művészek számára számos programot igyekszünk biztosítani: Mentor támogatás az Alkotóműhely és Art Residency ideje alatt, szakmai beszélgetések és előadások a művészekkel, szórakoztató programok, közös tábortűz és bográcsozás, nyílt műhelymunka, közös kiállítás.

Mentor program

Az Alkotóműhely és Art Residency során biztosítjuk a művészeknek a magas szintű szakmai vezetői támogatást elismert, már sikeres hazai kortárs művész(ek) bevonásával. Az elmúlt években Kondor Attila, Batykó Róbert, és Keresztesi Botond voltak a Művészeti Mentorok. A Művészeti Mentor segít a művészek szakmai és karrierrel kapcsolatos kérdésire válaszolni, és számos tanáccsal járulhatnak hozzá a művészek további sikereihez.

Közös programok

A közös programokon való részvétel minden művész számára opcionális. Az elmúlt évek során számos barátság és hosszú távú szakmai kapcsolat alakult ki a tábortűz körül, bográcsozás, vagy egymás szakmai munkásságának a megismerése közben.

Kiállítás

Az alkotómunkát közös csoportos kiállítás zárja, melyen az érdeklődők nem csak a képekkel, de magukkal az alkotókkal is megismerkedhetnek. Mindez tovább erősíti a hazai művészek jobb megismerését, valamint munkájuk elismerését.

HOGYAN ajánlhatom fel adóm 1 % ‑át?

Alapítványunk adatai

Sorszám: 6386
Adószám: 19156769-1-14
Név: Dél-Balatoni Kortárs Művészeti és Fenntarthatósági Alapítvány
Székhely: 8625 SZÓLÁD KOSSUTH UTCA 7.

e-SZJA: Elektronikus felajánlás

Amennyiben a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 22EGYSZA nyomtatvány kitöltésével

Papír alapú felajánlás

Papír alapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 22EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá
  • amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2023. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Korábbi művészeink mondták