Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Kortárs művészeti előadás: Birds of Cool Művészeti workshop: Művészeti kollaborációs technikák

Kortárs művészeti előadás és művészeti workshop

Művészeti workshop: Művészeti kollaborációs technikák

Téma: Birds of Cool

Előadók: Kármán Dániel festőművész, Gresa Márton festőművész

 

Előadás témája:

A festészeti kollaborációk, a korábbi céhes műhelyektől kezdve a 20. századon át a kortárs képzőművészeti kollaborációkig.

A Bird of Cool formáció már megvalósított, illetve bemutatott projektjein keresztül helyezik nézőpontként a központba a közös gondolkodás és kollektív alkotói folyamat hatását az egyéni alkotói munkára.

 

Művészeti workshop:

Az előadás tematikája mentén a workshop gondolatiságát is a művészeti kollaborációk köré szervezik. A résztvevők 2 – 3 fős csoportokban közös képi tárgyak létrehozásán dolgozhatnak. Ennek fontos körülménye, hogy minden gesztust és szándékot verbalizálni kell a kép létrehozása során, hogy az egyén minden mozdulata a kollaboráció többi tagja számára is érthető legyen. A közös munka közben egyértelműbben tapasztalható meg a kompromisszum és érvelés szükségessége, a másik fél gondolatának és elképzelésének magunkévá tétele, és a vizuális komfortzóna elhagyása. Izgalmas és önreflektív gyakorlat is lehet ez, mely képes tágítani a szemlélődés spektrumát.

Információk
Helyszín:Szólád Faluház
Cím:8625 Szólád, Kossuth Lajos u. 23.
Dátum:augusztus 8. 17:00-19:00
Téma:Birds of Cool
Célcsoport:Az előadásra, és a művészeti workshopra minden érdeklődőt szeretettel várunk akik szeretnék jobban megismerni a kortárs művészetet. A művészeti workshophoz szükséges eszközöket, anyagokat ingyenesen biztosítjuk.
Regisztráció:A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!